Zdravé slazení s karamelovým srdcem

Chcete prožít sladký život, ale bez bílého cukru? To jste tady správně! Máte možnost vyzkoušet surovinu, která může zcela nahradit „bílý jed“. Má naprosto nezaměnitelnou, karamelovou chuť, která předčí vše, co jste dosud ochutnali

shutterstock_603133508


Chcete prožít sladký život, ale bez bílého cukru? To jste tady správně! Máte možnost vyzkoušet surovinu, která může zcela nahradit „bílý jed“. Má naprosto nezaměnitelnou, karamelovou chuť, která předčí vše, co jste dosud ochutnali. Přitom si zachovává vysokou nutriční hodnotu, je nerafinovaný a má nízký glykemický index.

Jak se vyrábí?

Tahle hnědá krása z Indonésie se získává ručním sběrem nektaru z naříznutého okvětí kokosových palem. Nektar se následně zahřeje, čímž se vytvoří karamel. Ten se následně drtí na krystalky a váží do balíků. K zákazníkům, dnes i vám, se tak dostane 100% čistá přírodní surovina s neuvěřitelně božským karamelovým nádechem.

Čím je tak výjimečný?

Jednak svým zpracováním, které je na hony vzdálené běžně rafinovaným cukrům. Dále také obsahem minerálů a živin (zinku, železa a antioxidantů). Tělu dodá také inulin, tedy nerozpustnou vlákninu, jež slouží jako prebiotikum (potrava pro bifidobakterie ve střevech).

Ale tím nekončíme – hlavním přínosem tohoto cukru je NÍZKÝ GLYKEMICKÝ INDEX, jenž se uvádí v hodnotě 35 (pro lepší představu: med 90, croissant nebo donut 75, tyčinka Mars 70, Fanta 65).

To znamená, že vás lépe zasytí a tento pocit také déle vydrží, než je tomu u klasického cukru, kdy zažíváte rychlé nabití energií, ale také rychlejší únavu. Navíc, čím vyšší hladina cukru, tím více inzulinu potřebujete a tím větší je sklon k ukládání tuků v organizmu. A to nechcete ????

Kokosový cukr je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí, je tedy ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa.

 

Kam s ním?

KAMKOLI! Letní drinky, koláče, sladké snídaně na okenním parapetu, když slunce ještě nenabralo na síle, oslazení smoothies, kávovo-karamelový polibek, když se potřebujete po náročném dni trochu odměnit. Kokosový cukr by se dal přirovnat ke kvalitnímu medu a stejně jako on, i tato surovina údajně pomáhá udržovat stálost vnitřního prostředí organizmu a působí blahodárně na celé naše tělo.

Tohle mlsání je zkrátka trendy a navíc bezpečně bez výčitek.