Švestková sezóna je v plném proudu, spolu s ní přichází recept na skvělý, křupavý koláč, bez rafinovaného cukru, z těch nejlepších surovin. Jen malé varování, u nás zmizl během jednoho dne.
Potřebujeme:
Na těsto:
- 250g ovesné mouky (rozemleté ovesné vločky)
- kypřící prášek
- 70g kokosového cukru
- 80g kokosového oleje
- 30g arašídového krému
- 1 šťastné vejce
Náplň:
- Cca 20 švestek
- 250g tuhého tvarohu (pro mléčné výrobky si chodím na místní farmu, chuť je úplně jiná než u výrobků ze supermarketů)
- 20g kokosového cukru
- 1 šťastné vejce
Postup:
1. Mouku prosíte, smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte zbylé suroviny a vypracujte
těsto – nejlépe ručně.
2. Troubu předehřejte na 170st. Vymažte a vysypte formu na koláč a těsto do ní
prsty rozprostřete po celé ploše včetně okrajů.
3. Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a naskládejte nahusto na těsto.
4. Nakonec smíchejte tvaroh s vajíčkem a cukrem a rozetřete ho po celém koláči.
5. Pečte cca 55min.
6. Teď už jen zbývá počkat než koláč vychladne a pak si pochutnat, dobrou chuť.
Autor: Anny Lužná