Magazín, Strana 9
Celým jménem polycyklické aromatické uhlovodíky (zkráceně PAH nebo také PAU). Zapáchají, dráždí oči i kůži, způsobují vážné zdravotní komplikace a jsou všude kolem nás, i v potravinách, vč. těch zelených jako je třeba spirulina. Polycyklické aromatické uhlovodíky (dále jen PAHy) vznikají při silném ohřevu a při spalování organických sloučenin za omezeného přístupu ...
“Mohu užívat chlorellu, i když jsem těhotná, nebo kojím?” To je otázka, na kterou se nás ptáte velmi často. Proto jsme pro nastávající i čerstvé maminky všechny důležité shrnuli do jednoho článku. Těhotenství a kojení je krásným obdobím v životě ženy, kdy ale v oblasti stravy musí dbát větší obezřetnosti. O všechno, co sníme a vypijeme se totiž dělíme i se svým děť...
Chlorella si pro své příznivé účinky získala oblibu mnoha z nás. Můžete mít ale pocit, že každý doporučuje její dávkování jinak. Pojďme se tedy společně podívat, jaké dávkování můžete zvolit, aby bylo ideální právě pro vás. U každého z nás se může ideální dávkování lišit – a pro chlorellu to platí dvojnásob. Můžeme ji užívat po pár tabletkách denně „pro zdraví“, al...
Rtuť, kadmium, olovo… trojice těžkých kovů, které už zmařily životy tisíců lidí. Protože dovážíme část našich potravin ze zemí třetího světa, je na místě obezřetnost. Mezi pravidelné analýzy tak patří rovněž test na těžké kovy. Věděli jste například, že slavný německý skladatel Ludwig van Beethoven trpěl řadu let otravou olovem? Odborníci to vyčetli z úlomků jeho lebky, ktero...
Nově jsme připravili manuál k analýzám, které provádíme u našich produktů. Mikrobiologický rozbor je základním kamenem všech našich analýz, zjistíte v něm, zda se v produktu nacházejí například bakterie E.coli nebo Salmonely. Pro potravinové doplňky a pro řadu zejména nových potravin bohužel nejsou stanovené žádné limity. Přemýšleli jsme tedy, dle čeho výsledky hodnotit. Po konzultacích s odborní...
Spirulina, sladkovodní sinice, si právem získala své místo na výsluní mezi doplňky stravy pocházejícími z přírody. Díky svým účinkům se v posledních letech stala předmětem tisíce studií. V čem tkví její výjimečnost? Nutriční bohatství spiruliny spočívá ve vysokém obsahu chlorofylu, vitamínů, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a kompletním spektru aminokyselin včetně esenc...
Jednobuněčná řasa původem z Taiwanu a Japonska je nabitá chlorofylem, karotenoidy, antioxidanty, bílkovinami, minerály a vitamíny skupiny B. Disponuje prospěšnými účinky na stav rovnováhy v organismu. Má to ovšem háček. Stravitelnost Chlorella je pro nás přirozeně nestravitelná. Abychom byli schopni čerpat z jejích nutričních benefitů, je nezbytná technologická dezintegrace, čili...
Nevíte, která šťáva z mladých výhonků je pro vás ta nejlepší? Připravili jsme pro Vás ucelený přehled našich BIO a RAW "zelenáčů" - ovsa, kamutu, pšenice a ječmene. Pojďte si vybrat detox šitý na míru! Ještě se chvilku zdržíme u té přírody, abychom měli jasno, proč se na jaře zabývat očistou. Kromě faktu, že dříve bylo předjaří přirozeně spojeno s půsty, jelikož docházely zásoby z...
Spirulina je výjimečná svými nutričními vlastnostmi a prospěšnými účinky na zdraví. Je však vhodná skutečně pro každého? Kdy je lepší se jí vyhnout? Má i nějaké negativní účinky? Kvalita až na prvním místě Na prvním místě je nezbytností zvolit si ověřený zdroj, jelikož je na trhu dostupná spirulina od krmné kvality pro hospodářská zvířata, až po bio produkci splňující nejpřísnějš...
Chlorella je výjimečná svými nutričními vlastnostmi a prospěšnými účinky na zdraví, o nichž si můžete přečíst v tomto článku. Je však vhodná skutečně pro každého? Kdy je lepší se jí vyhnout? Má i nějaké negativní účinky? Správné užívání Prvním pravidlem je začít s malou dávkou a postupně každý den či obden navyšovat. Ideální množství, kterého bychom měli dosáhnout, poznáme d...