Doprava zdarma od 1.000 Kč

Recept na třešňovou marmeládu

Naše ambasadorka Anny Lužná nám zaslala recept na třešňovou marmeládu a my si ho prostě nemohli nechat jenom pro sebe! Tak se nechte inspirovat a dejte nám vědět, jak se marmeláda povedla.

Annin recept:

Vždy jsem nechápala, proč se do marmelády z ovoce, které je tak krásně slaďoučké dává tolik cukru. Na otázku proč mi přicházely odpovědi typu prostě se to tak dělá, ať se to
nezkazí apod.. Už je to to pár let, co se zajímám o to, jak žít zdravěji, přirozeněji, co jíst a co naopak nejíst. Marmeládám s kily cukru se už vyhýbám. Tenhle recept je kouzelný v tom, že na konci máte nejen marmeládu (džem) i ovocnou šťávu a nemusíte se bát nic z toho dát i těm nejmenším (moje 8 měsíční dcerka to smlsla jako malinu).

shutterstock_290863301

Potřebujeme:
3kg třešní
1/2 lžička himalájské soli (vytahuje sladkou chuť z ovoce, když se vám bude zdát málo sladká, přidejte ještě trochu soli)
4 lžíce kokosového cukru (na ovonění)
pektin (volitelně)
2 ks skořice vcelku

 

Varianta 1: 10 lístků máty (svěží na jarní, letní mlsání)
Varianta 2: 1 ks badyán, 1 lžíce nadrceného anýzu (skvělá pro podzimní a zimní období)

shutterstock_663273784

Postup:
Vypeckujte si třešně (tohle je nejzdlouhavější část receptu, používáme na to ruční odpeckovač s kterým to jde o kus líp a rychleji).
Do hrnce k třešním přidejte zbytek surovin, promíchejte a nechte přes noc naložené. Koření je dobré si dát buď do plátěného pytlíčku nebo mít dobře spočítané ať před
rozmixováním vše vytáhneme.
Přiveďte k varu a pak za občasného promíchání nechte pod pokličkou probublávat 2,5 hodiny. V téhle fázi ochutnejte a když se vám bude zdát málo sladká, přidejte
ještě trochu soli.
Připravte si sklenice, musí být opravdu čisté a nahřáté ať neprasknou. Já umyté sklenice plním do 1/3 horkou vodou a obrátím víčkem dolů, před nalitím marmelády
je ještě propláchnu trochou rumu. Vytáhněte koření. Naběračkou odeberte šťávu. Čím víc vám půjde odebrat, tím bude marmeláda hustší, musíte mít pocit jakoby tam už žádná šťáva nezůstala. Vůbec nevadí, když ve šťávě bude i pár kousků třešní.
Rozmixujte. Já nechávám pár sklenic s kousky a zbytek rozmixuji na hladkou marmeládu. Když bude marmeláda moc řídká přidejte pektin (dle návodu na obalu)
Naplňte sklenice a sterilizujte 30 min.
Šťávu buď spotřebujte do pár dnů nebo taky zavařte.
Dobrou chuť!

Autor: Anny Lužná

Hodnocení obchodu

5,0 215 hodnocení

Hana Klimešová | 02.04.2025
Naprostá spokojenost, rychlé doručení,produkty chutnají skvěle a za dobrou cenu 👍👌
Tana Tvrda | 26.03.2025
Úžasné. Rychlé bezproblémové doručení a hlavně ty proteinové tyčinky jsou boží 😃
Markéta Vindušková | 07.03.2025
Spokojenost....
Jitka Zmeškalová | 08.05.2025
Max spokojenost, osobitý přístup k zákazníkovi, jsem nadšená.....doporučuji vřele všem.
Martina Mírovská | 12.05.2025
rychlé dodání, skvělý přístup a kvalita produktů na jedničku
Jadwiga Doležalová | 25.04.2025
Jsem velmí spokojná
Vilém | 10.03.2025
Rychlé dodání
Petr Hovorka | 12.05.2025
vše v pořádku,kvalitní zboží,za milé ceny.
Marie Grmelova | 30.04.2025
Vše v pořádku