Recept na mandlové tartaletky s pistáciovým krémem

Hledáte inspiraci na trochu jiné vánoční cukroví? Chcete si pochutnat a zároveň jíst zdravě? Pak je tohle recept pro Vás. Navíc se můžete bez obav podělit s Vašemi nejmenšími (od jednoho roku).
Tohle jsou jedny z nejlepších tartaletek, co jsem kdy jedla. Kombinace datlí a mandlového másla dělá příjemnou karamelovou chuť. Spolu s pistáciovým krémem tvoří dokonalou kombinaci. Mám osvědčeno, že chutnají i milovníkům klasického cukroví.

logo Na cca 12 tartaletek (o průměru 6cm) potřebujeme

    • 100g sušených datlí nebo datlové pasty
    • 150g mandlového másla Nupreme
    • 80g hladké pohankové mouky

 

logo Na krém potřebujeme

      • 55g pistácií
      • 125g šlehačky
      • 250g mascarpone
      • 50g kokosového oleje Nupreme
      • 30g kokosového cukru Nupreme

 

 

logo Příprava

Datle naložte na pár minut do teplé vody, ať trochu změknou.

Vodu slijte a rozmixujte datle v mixéru, přidejte mandlové máslo a nechte promíchat.

Přendejte do mísy, přidejte prosátou pohankovou mouku a vypracujte těsto.

Formičky vymažte máslem a prsty do nich těsto rozprostřete.

Pečte 15-20 min při 160 stupních. Doba pečení závisí na typu trouby a velikosti tartaletek. Raději častěji kontrolujte, než abyste připekli:)

Po upečení tartaletky vyklopte a nechte vychládnout. Opatrně, po upečení jsou velmi křehké.

logo Příprava krému

Nad mírným plamenem roztavte kokosový olej, sundejte z plotny a nechte vychladnout.

Mezitím rozmixujte pistácie na mouku (zavčas zastavte, ať se Vám nezačne tvořit máslo).

Ve větší míse smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte do krému. Poté dejte ztuhnout do lednice (já dávám přes noc).

Na závěr už zbývá jen tartaletky naplnit, popřípadě ozdobit čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem.

Dobrou chuť.

Vaše Anny

autor: Anny Lužná